на министъра на финансите за определяне на нормативи за заплащане

...
 на министъра на финансите за определяне на нормативи за заплащане
Коментари Харесай

Публикувани са новите нормативи за заплащане на разходите по предоставяне на обществена информация

 на министъра на финансите за установяване на нормативи за възнаграждение на разноските по даване на социална информация е оповестена в Държавен вестник (бр. 22 от 18 март 2022 г.).

Документът влиза в действие от 22 март 2022 година. Актуализацията на нормативите за възнаграждение на разноските по даване на информация по Закона за достъп до социална информация се постанова, защото не са осъвременявани от 2011 година и би трябвало да подхождат на пазарните трендове.

С Наредбата се понижават нормативите за разноските за хартия – от 0,12 лева за разпечатване на лист А4 на 0,09 лева за ксерокопие на лист А4, за писмена информация на лист А4 от 1,59 лева на не повече от 0,03 лева за даване на информация на хартия А4 и 0,06 лева – на хартия А3, без значение от съдържащите се данни.

Намален е и нормативът за разход на CD 700 MB – от 0,50 лева на 0,26 лева за диск. Въвеждат се диференцирани разноски за DVD съгласно опциите на размера на записаната информация, прибавя се и нов притежател – USB флаш памет. Като софтуерно и морално остарели от документа отпадат факсът, дискетата, аудиокасетата и видеокасетата.

Предоставянето на информация по електрона поща продължава да бъде гратис.

С влизане в действие на Наредбата се прекратява действието на Заповед № ЗМФ-1472 от 29.11.2011 година на министъра на финансите за нормативите за разноските при даване на информация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР